Partizan uz dosta sreće slavio u Baru

ABA liga

Partizan uz dosta sreće slavio u Baru

Košarkaši Partizana upisali su pobjedu u prvom kolu regionalne ABA lige. Crno-bijeli su kao gosti savladali sastav Mornara sa 58:57. 

Ekipa koju sa klupe predvodi Aleksandar Džikić imala je dosta sreće u današnjem duelu, pošto je u posljednjoj sekundi meča igrač domaćeg tima Lamont Jones promašio zicer.

Prethodno je vodstvo beogradskom timu donio Novica Veličković.

Partizan je jako loše otvorio današnji susret, pa je prva četvrtina pripala košarkašima iz Bara rezultatom 18:10. Do kraja poluvremena crno-bijeli su prišli na samo pola koša zaostatka (28:27), da bi u drugom poluvremenu u uzbudljivoj završnici stigli i do konačnog trijumfa.

Partizan je do pobjede predvodio William Hatcher sa 11 pogodaka. Na drugoj strani najefikasniji bio je Antabia Waller sa 15 koševa.

U ABA ligi danas je odigran još jedan meč. Košarkaši Krke pred domaćom publikom zabilježili su ubjedljivu pobjedu protiv makedonskog Karpoša (81:64).

Krka je od samog starta zaigrala čvrsto i nakon 20 minuta igre imala je visoku prednost (54:30). U nastavku meča domaći tim je iskusno čuvao vodstvo, te je mirno priveo meč kraju.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Marko Luković sa 19 poena bio je najefikasniji akter meča, dok je u sastavu gostiju bolji od ostalih bio Dragan Zeković sa 13 koševa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi