Grobari srušili rekord ABA lige, Partizan pobijedio Budućnosti i prešao na lidersku poziciju
FOTO: Partizan NIS

Fantastičan meč u Beogradu

Grobari srušili rekord ABA lige, Partizan pobijedio Budućnosti i prešao na lidersku poziciju

Košarkaši Partizana večeras su u fantastičnom meču u Beogradskoj areni pobijedili Budućnost VOLI sa 87:82 i na taj način se probili na lidersku poziciju u ABA ligi. 

Bio je ovo pravi derbi 19. kola regionalnog šampionata jer su se sastale dvije vodeće ekipe na tabeli a na kraju je trijumf pripao Beograđanima iako su u jednom trenutku imali zaostatak od čak 12 poena.

Bilo je to sredinom druge dionice. Tada je Budućnost kontrolisala stvari, ali domaći ipak uspijevaju da se vrate i već do poluvremena okrenu rezultat u svoju korist (47:45).

U nastavku utakmice crno - bijeli su većinom imali vodstvo, a ono je posebno izraženo bilo u posljednjih nekoliko minuta meča kada su gotovo konstantno imali prednost od pet do osam razlike i bilo je jasno u samom finišu da će slaviti pobjedu.

Na kraju je bilo pet razlike, a Partizan se ovom pobjedom probio u sami vrh tabele i sada ima omjer 15 pobjeda i četiri poraza dok je Budućnost ostala druga sa 14-5.

Najefikasniji kod domaćih bio je Paige sa 20 poena, dok je poen manje dodao Jaramaz. Kod Budućnosti 21 poen ubacio je Šehović.

Treba reći i to da su Grobari na ovom susretu oborili rekord ABA lige po broju gledatelja jer ih je prisustvovalo čak 16.531 na ovom susretu.

Bh. košarkaš Nemanja Gordić nije igrao zbog povrede. 

ABA liga, 19. kolo:

Partizan - Budućnost 87:82

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Partizan: Walden 12, Zagorac 7, Paige 20, McAdoo 2, Jaramaz 19, Veličković 12, Janković 6, Thomas 5, Mosley 4.

Budućnost: Cobbs 13, Ivanović 7, Šehović 21, Martin 10, Kilpatrick 3, Popović 2, Meiers 8, Nikolić 18.

Top Komentari

Emir
Zasto uopce jedan BH-a portal pridaje pažnju četničkoj hordi zvanoj Grobari?
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi