Pau Gasol sa 39 godina ide na Svjetsko prvenstvo: Želim igrati za reprezentaciju!
Teško je nabrojati šta je sve Pau Gasol osvojio u karijeri. Posebno je impresivne nastupe pružao u reprezentaciji Španije (Foto: EPA)

Centar Spursa se oglasio

Pau Gasol sa 39 godina ide na Svjetsko prvenstvo: Želim igrati za reprezentaciju!

Midhat Šljivak

Centar San Antonio Spursa Pau Gasol (38) ima namjeru da igra na Svjetskom prvenstvu u Kini.

Iskusni 38-godišnji košarkaš, koji je u karijeri osvojio gotovo sve, odlučio je da nastupi u Kini ove godine, a to je jasno potvrdio.

"Ako budem zdrav, cilj mi je da igram za reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu. Želim odigrati dobar turnir i osigurati kartu za Olimpijske igre, te na taj način nastaviti velike rezultata u nacionalnom timu", rekao je Gasol.

Legenda španske košarke u julu puni 39 godina. To mu ne smeta međutim da još uvijek igra na visokom nivou, iako ove sezone ne igra previše za Spurse.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

U dosadašnjem dijelu sezone Gasol prosječno igra 14 minuta po meču i ubacuje nešto više od četiri poena.

Svjetsko prvenstvo u Kini igra se od 31. augusta do 15. septembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi