"Paul George je najbolji košarkaš svih vremena"

Brandon Miller šokirao svijet

"Paul George je najbolji košarkaš svih vremena"

Midhat Šljivak

Mladi košarkaš Brandon Miller (20) iznenadio je apsolutno sve kada je govorio o najboljem košarkašu svih vremena. On ne smatra najboljim nikog od onih koji se godinama spominju i za njega je najveći ikad košarkaš Los Angeles Clippersa Paul George.

Brandon Miller dolazi u NBA ligu naredne sezone. Ovaj 20-godišnjak će biti biran visoko na draftu, a potrudio se da maksimalno provuče pažnju na sebe i izjavom pred draft.

Američki novinari pitali su Millera ko je za njega najveći košarkaš svih vremena (GOAT). Odgovor je iznenadio čitav svijet i glasio je Paul George.

"Ne smatran da je LeBron najveći svih vremena. Za mene je košarkaški 'GOAT' Paul George. Odrastao sam gledajući ga", rekao je Miller.

"Bilo je definitivno uzbudljivo vidjeti ga po prvi put uživo", kratko je rekao Miller.

Oglasi

Procjenjuje se kako će Brandon Miller biti drugi ili treći pik drafta ove sezone, a u najjaču ligu svijeta stiže s univerziteta Alabama, gdje je proveo jednu sezonu.

Tamo je 206 centimetara visoki košarkaš bio sjajan. Prosječno je ubacivao 18.8 poena uz 8.2 skokova po utakmici.

Njegov miljenik Paul George (33) ovog ljeta bi mogao napustiti ekipu Los Angeles Clippersa. Već se spominje moguća razmjena.

Ovaj 33-godišnji košarkaš u karijeri je nastupao još za Indiana Pacers i Oklahoma City Thunder. Radi se o igraču koji je osam puta bio All Star igrač.

Paul George je u NBA karijeri koja traje od 2010. godine na prosjeku od gotovo 21 poena po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi