Čudo od 220 centimetara: "Ljudi, spremite se! U životu nisam vidio nešto ovako"
Talentovani francuski košarkaš Victor Wembenyama vjerovatni je prvi izbor NBA drafta 2023. godine (Foto: Instagram)

Giannis o nevjerovatnom Francuzu

Čudo od 220 centimetara: "Ljudi, spremite se! U životu nisam vidio nešto ovako"

M. Šljivak

Sjajni grčki košarkaš Giannis Antentokounmpo šokiran je onim što na parketu pokazuje 18-godišnji Francuz Victor Wembanyama (220cm) koji će prema svim prognozama biti prvi pik NBA drafta 2023. godine.

Victor Wembanyama (18) pokazuje zaista nevjerovatan talenat. Ovaj 18-godišnji Francuz igra čudesnu košarku u dresu ekipe Metropolitansa te ubacuje 21.3 poena uz devet skokova po utakmici.

Oduševio je Wembanyama apsolutno sve. Među njima je i grčka zvijer Giannis Antetokounmpo koji je oduševljen s onim što radi 220 centimetara visoki košarkaš.

"Ljudi, spremite se. U životu nisam vidio ovako nešto", rekao je Antetokounmpo i dodaje:

Victor Wembanyama zakucava preko protivnika

"Vidio sam ga izbliza. Viši je od Rudyja Goberta. Može blokirati kao Rudy, ali ima šut kao Kevin Durant. Ludilo, ludilo", istakao je grčki košarkaš.

Victor Wembanyama je prema brojnim najavama projektovan kao prvi pik NBA drafta 2023. godine i izvjesno je da će ovaj talentovani Francuz od naredne sezone biti član najjače košarkaše lige svijeta.

Oglasi

Victor Wembanyama je visok 220 centimetara, ima 95 kilograma i raspon ruku od 244 cm

Wembanyama ima sve predispozicije da postane velika zvijezda. Raspon ruku mu je 244 centimetra i radi istinska čuda na parketu.

"Uvijek pokušavam napraviti nešto što niko drugi nije. Za sada mi to ide dobro. Cilj mi je da budem originalan i nešto što nikada ranije niste vidjeli", rekao je Wembanyama.

Nova zvijezda oduševila je i legendarnog Nicolasa Batuma. Ovaj ga je vidio s 14 godina i znao je da Francuka ima nešto posebno.

"Vidio sam tog klinca kako igra i zastao sam da ga vidim. Trčao je, driblao i istog trenutka sam pozvao Tonya Parkera da ga dovede kod sebe. Pričam o ovom momku već četiri godine", rekao je Batum.

Mladi Francuz je već sada velika zvijezda, a preostaje nam da vidimo kakvu karijeru će dostići.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
nema masu pojestce ga debele crnucuge u nba za dorucak djuture
0 4
King_Kenny
Gledao neke kompilacije na YT,lik je strasan igrac,ali izgleda kao Pink Panter.Bojim se da ce on za NBA trebati jos mase,a pitanje je kako ce se to odraziti na njega.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi