Ayton nestvarnim zakucavanjem preko Zubca donio pobjedu Phoenix Sunsima protiv LA Clippersa

Vode sa 2:0 u seriji

Ayton nestvarnim zakucavanjem preko Zubca donio pobjedu Phoenix Sunsima protiv LA Clippersa

E. Čaušević

Košarkaši Phoenix Sunsa pobijedili su LA Clipperse sa 104:103 i poveli sa 2:0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije.

Sunsi i Clippersi odigrali su zaista fantastičan meč, a na kraju ekipa Phoenixa došla je do pobjede u posljednjim sekundama utakmice.

Ekipa Sunsa bolje je otvorila meč i nakon prve dionice imala je prednost od 25:23. Međutim, Clippersi su igrali jako dobro i vidjelo se da nas do samog kraja očekuje dosta uzbudljiv meč.

Na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 48:47 za Phoenix koji je u trećoj dionici uspio malo da povisi prednost. Međutim, u zadnjoj četvrtini gledali smo zaista nevjerovatnu utakmicu.

U dramatičnoj završnici Sunsi su uspjeli da dođu do pobjede u posljednjem napadu na meču. Clippersi su 0,9 sekundi prije kraja vodili sa jedan razlike, ali onda su Sunsi došli do pobjede.

Crowder je asistirao za Deandrea Aytona koji sjajnim poenima preko Ivice Zubca donosi pobjedu Sunsima od 104:103 i tako donosi Phoenixu vodstvo od 2:0 u ovoj seriji.

Phoenix je do pobjede vodio Payne sa 29 poena i devet asistencija, dok je junak Ayton uspio da upiše 24 poena, 14 skokova i jednu asistenciju.

U ekipi Clippersa najefikasniji bio je Paul George sa 26 poena, šest skokova i šest asistencija.

Top Komentari

K79
Extra akcija !
3 0
user1583752673
To ti je NBA. Phoenix je zrel za titule, igraju timski.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi