Trener Bosne Royal

Pejić nakon pobjede: Presudila je disciplina

Košarkaši Bosne Royal savladali su Vogošću u okviru 21. kola košarkaškog prvenstva BiH.

Studenti su na domaćem parketu slavili rezultatom 85:77, a prema mišljenju trenera domaćih Miloša Pejića, presudila je odbrambena disciplina u drugom dijelu.

"Teška utakmica. Bili smo jako nervozni, u nekoj analizi znamo i zbog čega, ali važno je da u situacijama kada nema dovoljno svježine i energije da se utakmica privede kraju. Na drugoj strani imali smo jako dobrog protivnika i nezgodnog. Šuterska su ekipa, kad uđu u seriju, mogu da budu jako opasni", kazao je Pejić nakon meča, pa dodao:

"Mislim da je presudila odbrambena disciplina u drugom poluvremenu. Branili smo ono što smo htjeli. Vogošća je u drugom poluvremenu sve teže dolazila do poena... Za napad jednostavno nismo imali ni svježine ni finoće, međutim treba dobiti utakmicu i kada napad ne ide, a to je danas bio slučaj."

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u pobjedi Bosne bio je Draško Knežević sa 21 poenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi