Pikachu stigao na tribine, tek tada je za gazdu počeo pakao: "Neću nikome da se izvinjavam!"

Scena iz SAD-a

Pikachu stigao na tribine, tek tada je za gazdu počeo pakao: "Neću nikome da se izvinjavam!"

Admin Čaušević

Na tribinama stadiona ili objekata koji su domaćini najvažnijim sportskim događajima možete vidjeti praktično sve. Ipak, teško je, a ne iznenaditi se onom što se dogodilo tokom posljednje domaće utakmice Miami Heata.

Naime, u FTX Areni, dvorani u kojoj svoje domaće utakmice igra franšiza sa Florite pojavio se žuti pas sa nijansama crvene boje podsjećajući na lik Pikachua iz čuvenog crtanog fima Pogemoni.

Dok su kamere u prvi plan stavljale igrače, nemoguće je bilo ne primjeitti pomeranca (pomeranac koji je dobio ime po istoimenoj evropskoj regiji) obojen jarko žutom bojom, s crnim ušima i crvenim prugama sa strane, ovjekovječen je nekoliko puta.

Pas koji sjedi na nogama svog vlasnika nije mogao proći nezapaženo kako prisutnima gledateljima, tako i kamermanu.

Očigledna je kromatska sličnost između ovog malog psa i Pikachua, tj. najpoznatijeg od Pokemona (imaginarno stvorenje rođeno i razvijeno u Japanu), protagonista ne samo videoigara već i animea, filmova, manga, knjiga, igračaka i gadgeta.

Erik Torres, vlasnik životinje po imenu Zsa Zsa rekao je poslije utakmice: "Ušao je u NBA historiju jek niko nikada prije nije vidio psa Pikachua kako sjedi pored NBA igrača".

Oglasi

Čovjek je završio u centru pažnje zbog neobične boje koju je ofarabo svog psa. Dovoljno je reći da jeTorres završio na nišanu Miami-Dade Animal Service's, organizacije koja se bavi zaštitom životinja, također ih štiteći od epizoda okrutnosti i zlostavljanja.

Muškarac je vlasnik popularne trgovine psima koja je bila podvrgnuta inspekciji još 21. decembra. Kathleen Labrada, zamjenica direktora Miami-Dade Animal Services je poručila:

"Pikachu je bio u trgovini. Bio je član osoblja držeći psa u krilu. Dobili smo fotografiju u to vrijeme. Ilegalno je da bilo koja osoba posjeduje, prodaje ili na drugi način prenosi drugu umjetno obojenu ili obojenu životinju ".

Organizacija je rekla da je podnijela 16 tužbi protiv tvrtke World Famous Puppies, posljednja za Pikachua, otkako su dobili licencu u martu 2021. godine.

Oglasi

"Nijedan kućni ljubimac ne smije se bojiti, bez obzira postoji li uredba koja to zabranjuje. Vi zapravo nemate nikakvu garanciu ili sigurnost da su kemikalije koje stavljaju na vašeg ljubimca sigurne."

Torres se sa svoje strane branio, objašnjavajući da je želio obojiti svog pomeranca jer je njegova kći velika obožavateljica Pokemona i htio joj je dati poklon. Prema njegoom mišljenju, psić je apsolutno siguran jer tinktura nije štetna, a može se i jesti:

"Neću se izvinjavati, jer sam znao šta radim. Sve sam istražio i znao sam da to ni na koji način neće utjecati na mog ljubimca, mog psa. Krzno raste i kao što vidite nema iritacije na koži."

"Živimo u slobodnoj zemlji, a ako žele mogu nastaviti istraživati, baš kao što sam ja učinio, i shvatiti što se dogodilo i odakle je ta boja došla."

Mnogi, borci za prava životinja i drugi, digli su glas tražeći određene mjere protiv Torresa kada su fotografije Pikachua na utakmici Miami Heata završile na internetu i društvenim mrežama.

Torres koji je negirao sve optužbe, objasnivši da daje sve od sebe da svoje životinje održe u dobrom zdravlju (pomeranac pripada porodici i nije namijenjen prodaji), ali morat će se suočiti s kaznom od 200 dolara (oko 190 eura).

U međuvremenu, da bismo ponovno vidjeli Zsa Zsa u svojoj originalnoj boji, morat ćemo pričekati šest mjeseci, kada će joj dlaka potpuno narasti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi