Play Off deklasirao Orlove

Sarajke povele u polufinalnoj seriji

Play Off deklasirao Orlove

Sarajevski Play Off bio je domaćin prve utakmice polufinalne serije doigravanja za šampiona BiH. 

Za protivnika Play Off je imao ekipu Orlova, a bez većih problema izabranice Gorana Loje su savladale gošće iz Banjaluke rezultatom  109:77 i tako povele s 1:0 u polufinalnoj seriji koja se igra na dvije pobjede.

Nakon prve četvrtine Play Off je imao vodstvo od 39:18 i već tada je bilo jasno da Orlovi teško mogu prirediti iznenađenje u Sarajevu. U nastavku domaće košarkašice su kontrolisale tok utakmice, postepeno povećavajući prednost, a iako su u finišu gošće donekle uspjele parirati, na kraju nisu uspjele izbjeći ubjedljiv poraz. 

U pobjedničkoj ekipi najefikasnije su bile Ćorda i Cierra Cymone sa 18, odnosno 17 poena, dok je na drugoj strani Radenović ubacila 29 poena. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Drugi polufinalni par ponudit će okršaj između Čelika i Banovića. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije