Plemići deklasirali Ohrid

ABA 2. liga

Plemići deklasirali Ohrid

S lakoćom je mostarski HKK Zrinjski zabilježio drugu pobjedu u ABA 2. ligi. Njihov večerašnji protivnik, ruku na srce to im je i omogućio.

Momčad Ohrida koja na momente uopće nije sličila na košarkašku ekipu, već na skupinu haklera koji su se skupili odigrati koji basket na obližnjem igralištu nije pružala nikakav ozbiljan otpor.

Takvo izdanje Ohriđana omogućilo je domaćem treneru Vlašiću da u ovoj utakmici odmara kapetana ekipe Vedrana Princa, te da uigrava neke varijante kao na treningu.

Konačnih 93:62 moglo je biti i izraženije. Bolji od ostalih kod Zrinjskog bio je Marko Ramljak s 20 koševa, dok je kod gostiju jedini košarku igrao Francuz Remi Barry.

Zrinjski: Šutalo 12, Kuzman, Petrić, Princ, Sokolović 15, Golemac 1, Demić 11, Begić 2, Brummit 10, Miličević 13, Ljujić 9, Ramljak 20

Ohrid: Barry 22, Thomas 13, Doneski 3, Cogo, Lefkovski, Stojanoski, Ross 11, Janeski, Nikoloski, Mihajlovski 9, Bojovski, Gligorijević 4.

Nakon utakmice susret je prokomentarisao trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić. 

"Drago mi je da smo uspjeli odmoriti Princa kojem će ova pauza dobro doći. Što se tiče utakmice, vidjeli ste sve. Trebalo nam je neko vrijeme da uhvatimo pravi ritam, kad smo to uspjeli bilo je dosta lakše završiti ovu utakmicu."

Riječ je dobio i Remy Barry, najbolji košarkaš Ohrida. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Treniramo, uhodavamo se, ali nikako ne uspijevamo to pretočiti u rezultat. Zadovoljan sam svojom igrom, ali ne i igrom svog tima. Siguran sam da ćemo biti bolji u budućnosti. Čestitam domaćinu na pobjedi."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije