Pobjeda HKK Zrinjski nad HKK Široki na Pecari

Odlična utakmica viđena u širokobriješkoj dvorani

Pobjeda HKK Zrinjski nad HKK Široki na Pecari

HKK Zrinjski ostvario je večeras pobjedu u pripremnoj utakmici na Pecari nad HKK Široki rezultatom 90:89.  

Odlična utakmica viđena je u širokobriješkoj dvorani. 

Domaći košarkaši ugostili su HKK Zrinjski i pune tri četvrtine vodili i činilo se da streme prema pobjedi u ovom susretu. No ni u jednom trenutku Širokobriježani nisu otišli na razliku koja bi im jamčila mirnu završnicu. 

U posljednji period ušlo se s 9 koševa viška za tim Damira Vujanovića, no tada je Zrinjski izvukao najbolje iz sebe u večerašnjoj utakmici. Odlično su momci Nevena Nikolića zaigrali u obrani a počeli su pogađati i stvari koje im do tada nisu polazile za rukom. Sve je došlo na naplatu u posljednjim sekundama kada je Tihomir Vranješ zabio trojku u poslednjim sekundama koja je Plemićima osigurala pobjedu. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Vranješ je ujedno bio i najbolji igrač i strijelac utakmice s 31 poenom, Džajić je dodao 11, a Zovko i Čović po 10 za Zrinjski. Kod Širokog je nakon samo jednog treninga s ekipom najbolji bio američki košarkaš Davis s 20 poena. Dario Drežnjak je dodao 16, a Batinoć 14 koševa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi