Pobjedom u Sankt Petersburgu Fenerbahce prekinuo niz poraza
Fenerbahce je prekinuo niz poraza na neugodnom gostovanju

Turci napokon slavili

Pobjedom u Sankt Petersburgu Fenerbahce prekinuo niz poraza

Košarkaši Fenerbahcea došli su do iznimno važne pobjede u 12. kolu Eurolige protiv Zenita u Rusiji rezultatom 73:65. 

Turski tim prekinuo je veliki niz poraza i blijede igre na terenu na kojem nije baio favorit.

Utakmicu je obilježila sjajna igra Fenera u prvom dijelu, kontrola rezultata, skoka, igre i svega onog što je bilo potrebno da se dobije ova utakmica. No kao i mnogo puta do sada desilo se da tim Igora Kokoškova padne u nastavku te je tako u 3/4 Fenerbahce uspio prosuti velikih +13 koje je imao na poluvremenu, a Zenit je poveo 5 poena prednosti i činilo se da ide prema novoj sigurnoj pobjedi. No Turci su mimo viđenog u dosadašnjem dijelu sezone odreagirali odlično kad je bilo najpotrebnije. Otrgnuli su se iz ralja domaćina, nisu dozvolili da Rusi povećaju seriju, zaigrali dobro kao u prvom dijelu i uspjeli utakmicu privesti kraju i zabilježiti važnu pobjedu koja je treneru Kokoškovu olakšala bivanje u Istanbulu.

Vesely je sa 17 poena bio najbolji kod Fenera a 15 je dodao Barthel. Kod Zenita je Pangos postigao 16 poena dok je Thomas dodao 10. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi