Zenit slavio kod Albe u Berlinu
Zenit je popravio dojam iz prošlog kola i poraza od Khimkija

Rusi prekinuli niz poraza

Zenit slavio kod Albe u Berlinu

Košarkaši Zenita slavili su na gostovanju u Berlinu kod Albe u 10. kolu Eurolige rezultatom 73:66.

U jednoj jako lošoj i na momente negledljivoj utakmici Rusi su, iako su i sami igrali ispod kriterija, ostavili užasnu Albu na samo 22 poena i već tada ostvarili razliku koja se košarkom koju je igrao njemački tim ne bi stigla do kraja večeri.

Dojam su i jedni i drugi donekle popravili u drugom poluvremenu kada se napokon mogao vidjeti poneki smisleni napad s obje strane ali sve to ne mijenja mnogo činjenicu da smo gledali jednu od najlošijih euroligaških utakmica u posljednjih par sezona. Ruski tim je na kraju došao do pobjede zahvaljujući trojici raspoloženih igrača. Will Thomas zabio je 17 poena, Gudaitis jedan manje a Poljak Ponitka 14. 

Kod Albe je samo Lammers bio dvoznamenkast s 15 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije