Bosnić: Naš stav je da se ne spremamo za utakmicu već da se spremamo za pobjedu

Press konferencija pred mečeve protiv Latvije i Grčke

Bosnić: Naš stav je da se ne spremamo za utakmicu već da se spremamo za pobjedu

E. Čaušević, foto: S. Bošković

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ovog mjeseca igra dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naši košarkaši 21. februara igraju u gostima protiv Latvije, a tri dana kasnije u tuzlanskom Mejdanu očekuje nas okršaj protiv Grčke. Selektor našeg tima Vedran Bosnić održao je danas press konferenciju pred ove susrete. Na press konferenciji su bili predsjednik KS Mirza Teletović, sportski direktor Samir Avdić, generalni sekretar Amer Čolan, te kapiten našeg tima Miralem Halilović.

"Meni je posebno drago kada se okupi reprezentacija BiH pogotovo jer u zadnje vrijeme jer dobro nam ide. Lijepo je da smo stvorili dobre uslove za njihove pripreme. Da su momci motivisani, vlada pozitivna atmosfera i svi jedna čekaju mečeve. Želim da iskoristim priliku da se zahvalim Ameru Čolanu i Samiru Avdiću koji rade odličan posao na pozicijama generalnog sekretara i sportskog direktora. Također, selektoru Vedranu koji je uspio da postigne novi nivo i podigao je razinu naše reprezentacije. Ima poseban ljudski odnos prema igračima i to je odlično. Drago mi je što je Halilović našao vremena da dođe na okupljanje i pokazao je koliku želju ima da vodi ovaj tim u kvalifikacijama", rekao je Teletović, a nakon njega obratio se sportski direktor Samir Avdić.

"Smatram da ima još puno prostora da svi zajedno radimo za dobrobit bh. košarke ne samo reprezentativnom nivou već i na klupskom. Svi mi koji smo igrali za reprezentaciju smo svoji na svom, odemo nekad, ali se vratimo ovoj kući. Želim biti servis ovim reprezentativcima jer je nekad neko radio i za moju generaciju. Čast mi je da sam tu i svima stojim na raspolaganju", kazao je Avdić.

"Danas bi trebali biti kompletni u sastavu. U Sarajevu smo tri dana, a onda idemo put Latvije. Ekipa se 22. februara vraća u Tuzlu i tada nastavljamo pripreme za meč protiv Grčke", kratko je rekao Amer Čolan pred mečeve našeg tima. 

Nakon toga riječ je preuzeo selektor našeg tima Bosnić koji se osvrnuo na naredne dvije utakmice koje očekuju naš tim. 

"Imamo danas 12 igrača i četvorica dolaze večeras kada imamo trening. Atmosfera je dobra, nema nekih povreda. Pribojavao sam se da igrači koji igraju kupove u raznim ligama da ne ostanemo bez nekoga, ali srećom to nije tako. Večeras će biti kompletan te me to posebno raduje".

"Latvija i Grčka su dobre ekipe i idu uvijek na sva ta Evropska prvenstva. Oni po rosteru možda jesu favoriti, ali mi idemo na pobjedu. Naš stav je da se ne spremamo za utakmicu već da se spremamo za pobjedu. Važno je da igrači daju maksimum i onda imamo šansu da svakog pobijedimo. Nemamo puno vremena, ali idemo da se borimo i da odigramo što bolju utakmicu, te da pobijedimo. Najviše se uzdam u to da igramo timski, da igrači daju maksimum i da probamo napraviti sve da Latviju usporimo. Oni su ekipa koja lagano može dati 100 poena, te ih moramo zaustaviti u tome".

"Nemanja Gordić? Žao mi je što Gordić i Penava nisu tu. Gorda je imao veliku želju da bude tu. Raduje nas što će doći u Tuzlu da bude uz nas iako ne može zbog povrede igrati. Penavu nije pustio klub jer igraju Euroligu i znate kakva su tu pravila".

Nakon selektora medijima se obratio i kapiten našeg tima Miralem Halilović.

"Raduje me još jedno okupljanje reprezentacije. Mogu reći da je odlična stvar što su svi oni koji su mogli su se odazvali. Ovo je najbolje što imamo u ovom trenutku. Većina igrača zna sistem rada selektora i to je odlična stvar. Uz jedan dobar stav, pozitivnu energiju i optimizam možemo obje utakmice ići na pobjedu", izjavio je Miralem Halilović.

Top Komentari

konjnakvadrat
Tako je momcino
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi