Počinje nova era Mavsa: Dallas juri velike NBA zvijezde

Cuban želi vratiti franšizu na pobjedničke staze

Počinje nova era Mavsa: Dallas juri velike NBA zvijezde

Dani slave su odavno iza Dallas Mavericksa. Franšiza iz Teksasa se iz godine u godini sve više i više muči, ali čini se da su Mark Cuban i ekipa odlučili stati tome u kraj.

Prema navodima američkih medija, u Dallasu su odlučili krenuti u reorganizaciju ekipe, a u tom cilju će krenuti u lov na novog "elitnog" centra.

Naime, već su se pojavile špekulacije da će legendarni Dirk Nowitzki igrati i naredne sezone, a sada se govori i da će čelnici Dallasa u postsezoni pokušati dovesti jednu veliku zvijezdu koja će pomoći ekipi da se vrati na pobjedničke staze.

Navodno će se raditi o centru, a u Dallasu "biraju" između DeMarcusa Cousinsa, DeAndrea Jordana i Juliusa Randlea.

Mavericksi su u stanju kreirati dovoljno prostora u salary capu za jednog igrača sa maksimalnim ugovorom, pa nije nerelano očekivati da će jedan od pomenute trojice ovog ljeta stići u Dallas.

Ukoliko uspiju dovesti zvijezdu na centarskoj poziciji, pretpostavlja se da će Mavericksi na predstojećem Draftu htjeti izabrati "košgetera" poput Michaela Portera Juniora, koji će uz sjajnog mladog playmakera Dennisa Smitha Juniora činiti okosnicu novih Mavsa.

Inače, Dallas je regularni dio tekuće sezone završio na 13. mjestu Zapada sa omjerom od 24 pobjede i 58 poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije