Popovich protiv novog trenda: Hajde da napravimo cirkus od košarke

Ne sviđa mu se današnja košarka

Popovich protiv novog trenda: Hajde da napravimo cirkus od košarke

Legendarni trener San Antonio Spursa Gregg Popovich prokomentarisao je sve popularniji trend ekipa iz NBA lige, koji iz sezone u sezonu šutiraju sve više trojki.

Košarka se razvila i igra se brže nego ikada prije, što donosi i više šuteva. Međutim, svi pokušavaju kopirati trend koji su uveli Golden State Warriosi koji su prvi počeli s takvim stilom košarke.

Popovichu se to ne dopada, pa je rekao dvije-tri na tu temu.

"To nije prava košarka. Hajde da uvedemo šut za četiri poena, ili za pet poena. Hajde da napravimo cirkus, totalnu zabavu za navijače", sarkastično je poručio Popovich, koji je nakon toga odgovorio na pitanje da li bi košarka preživjela bez šuta za tri poena:

"Ko sam vam ja? Želite li i da izliječim rak?".

Popovicheva filozofija košarke se najmanje temelji na šutu za tri poena, a najviše insistira na brzom i tečnom protoku lopte.

Top Komentari

Vedad10
Genije!!!
18 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi