Popovicheve neortodoksne metode: Referendum na klupi Spursa

Legendarni trener na zamiljiv način donosi odluke

Popovicheve neortodoksne metode: Referendum na klupi Spursa

Jedan od najboljih trenera u historiji NBA lige Gregg Popovich je po mnogo čemu jednistven u svijetu košarke, a njegovi San Antonio Spursi već godinama igraju "dosadnu", do perfekcije dovedenu, timsku košarku.

A legendarni trener je jučer uveo i "referendum" na klupu Spursa. San Antonio je gostovao kod Golden State Warriorsa, a playmaker Spursa Patty Mills je već početkom utakmice zaradio dva faula i tako prouzrokovao probleme za Popovicha.

Mills je već u prvoj dionici morao na klupu, a iako je postojala mogućnost da on veoma rano zaradi i treći faul, Popovich ga je odlučio vratiti u igru početkom druge četvrtine, ali tek nakon glasanja.

Tokom jednog time-outa Popovich je odlučio ogranizovati referendum o Millsovom povratku u igru.

"Ovdje nas je petoro i glasat ćemo, svako ima po jedan glas. Da li vjerujemo Pattyju da neće napraviti treći faul? Svi koji mu vjeruju neka podignu ruku", poručio je Popovich, a pošto je ishod glasanja bio u korist Millsovog povratka u igru, treneru Spursa nije preostalo ništa drugo nego da svog playmakera vrati na parket.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi