Poraz Crne Gore, Francuska bolja od Argentine, nova pobjeda Srbije

Pripreme za SP

Poraz Crne Gore, Francuska bolja od Argentine, nova pobjeda Srbije

E. Škorić

Francuska je u provjeri za Svjetsko prvenstvo pobijedila Argentinu sa 77:58 i to je četvrta pobjeda ove selekcije.

Mathias Lessort je ubacio 13 poena u pobjedi Francuza, Nando De Colo je dodao 11, a Elie Okobo 10 poena. Nicolas Batum je imao devet poena uz devet asistencija.

Iskusni Luis Scola je bio najbolji u selekciji Argentine sa 16 poena, dok je 12 dodao Nicolas Brussino.

Litvanija je pobijedila Rusiju sa 88:72 uz sjajnu partiju Domantasa Sabonisa, koji je ubacio 25 poena uz 13 skokova, a Marius Grigonis je ubacio 19. Kod Rusa Andrey Zubkov je ubacio 15, Grigory Motovilov 10, a Vitaly Fridzon 11 poena.

Srbija je nakon pobjede nad Turskoj, slavila i protiv Italije rezultatom 96:64. Nikola Jokić je ubacio 20 poena, Bogdan Bogdanović 15, a Boban Marjanović, Marko Gudurić i Nemanja Bjelica ubacili su po 13 poena.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Za Italiju je Marco Belinelli ubacio 16, dok je Alessandro Gentile pomogao sa 11 koševa.

Crna Gora je poražena od Brazila sa 80:69, Mađarska je savladala Poljsku sa 80:75, dok je Njemačka bila bolja od Češke sa 87:68.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi