"Pristao bih da 'riknem' samo da budemo prvaci svijeta"
(Foto: EPA)

Vladimir Štimac iskren

"Pristao bih da 'riknem' samo da budemo prvaci svijeta"

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Srbije jedan je od glavnih kandidata za osvajanje zlatne medalje na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kini.

Orlovi na Daleki istok idu u zaista fantastičnom sastavu, a mnogi tvrde kako bi upravo Srbija mogla skinuti oslabljenje Amerikance sa trona.

Nekadašnji reprezentativac Srbije Vladimir Štimac je u razgovoru za Mozzart Sport istakao kako bi pristao umrijeti samo da njegova selekcija dođe do zlata.

"Trebamo pustiti momke da se bore bez pritiska medija i javnosti. Zlato? Ja bih to najviše volio. Da mi neko kaže bit ćemo prvaci svijeta, a ti ćeš 'riknuti', rekao bih da nema problema. Znam da to zvuči loše", rekao je Štimac.

Otkrio je snažni centar glavne adute Srbije na SP.

"Ovo je naša najjača reprezentacija u posljednih 20 godina. Znam da će to Sale posložiti kako treba. Međutim, mi imamo ono što 99 posto drugih košarkaških zemalja nema. To je porodica", istakao je Štimac za Mozzart.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Štimac je sa selekcijom Srbije osvajao dva srebra i to na SP 2014. godine i na Olimpijskim igrama 2016. godine.

SP u Kini igra se od 31. augusta do 15. septembra. Srbija prvi meč igra protiv Angole, a u grupi su još sa Filipinima i Italijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi