Poraz Zrinjskog u Vršcu

Jedna kvalitetna četvrtina dovoljna samo za častan poraz

Poraz Zrinjskog u Vršcu

Košarkaši HKK Zrinjskog večeras su u sklopu 7. kola ABA 2 lige poraženi u Vršcu, u dvorani Millenium, od istoimenog domaćina, rezultatom 80:72.

Tri četvrtine mostarski košarkaši gotovo da nisu postojali na terenu i u početak zadnjeg perioda ušli su sa zaostatkom od 19 poena.

Tada je konačno proradio šut koji je do tada bio blago rečeno problematičan, a Plemići su uspjeli konačno nešto i obraniti. Sve to je rezultiralo primicanjem na samo pet poena minusa na 1.58 do kraja, ali su, nakon skoka u napadu, domaćini tricom Kutlešića riješili ovaj susret, koji su, takoreći, morali pobijediti dva puta.

Domaći su osim Kutlešića s 18 poena u svojim redovima imali i Ostojića s 15, te Glišića s 11 koševa, dok je strijelce Zrinjskog predvodio Sokolović s 15 poena, a po 12 su dodali Princ i Šutalo.

Nakon ovog teškog gostovanja, Plemiće čeka domaća utakmica u okviru 8. kola prvenstva BiH sa s vječitim rivalom HKK Širokim.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Vršac: Đerić 8, Mitrović 9, Glišić 11, Kutlešić 18, Đorđević, Munižaba, Veljković 10, Jovović 2, Uzelac, Savović, Ostojić 15, Simeunović 7.

Zrinjski: Šutalo 12, Petrić, Princ 12, Sokolović 15, Golemac, Demić 10, Barać, Begić, Brummit 8, Miličević 5, Ljujić 6, Ramljak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi