Azem Ejubović: Utakmica je prekinuta zbog odluke sudija, ne zbog nas
KK Travnik je pri prekidu imao prednost 40:32

KK Travnik će prema svemu sudeći upisati pobjedu službenim rezultatom

Azem Ejubović: Utakmica je prekinuta zbog odluke sudija, ne zbog nas

S. Mlaćo

Iz KK Iskra Bugojno ne kriju razočarenje zbog prekida kantonalnog derbija A-1 lige protiv KK Travnik. Naime, sudije ovog meča zbog psovki domaćih navijača nisu htjele da nastave meč nakon prvog poluvremena i prema svemu sudeći goste očekuje pobjeda službenim rezultatom 20:0.

Na drugoj strani u KK Travnik ističu da im je žao što meč nije odigran do kraja, ali da su oni samo ispoštovali odluku sudija.

"Jako je bitno istaći da je utakmica prekinuta zbog sudija, ne zbog nas. Sa tribina je bilo prijetnji, psovki i sudije su odlučile da prekinu meč. Mi smo nakon pauze izašli na zagrijavanje, sudije ne i to je to", priča za SportSport.ba predsjednik KK Travnim Azem Ejubović.

Ističe da je njegov tim bio spreman igrati.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

"Da, bili smo spremni. Sudije nisu htjele, imali su vjerovatno svoje razloge. Mi smo igrali iako je dvorana prokišnjavala, bile su lokve na parketu, međutim naša želja je bila da igramo i meč je i započeo. Nadam se da ovaj slučaj neće poremetiti dobre odnose koje imamo sa KK Iskra. Sada ćemo sačekati odluku komesara, ali mi očekujemo 20:0 za nas. Žao nam je i momaka koji su došli da odigraju ovaj susret, adaptirali se na dvoranu, a psovki sa tribina je bilo. To je da kažem i normalno. Meni lično niko nije uputio ni jednu ružnu riječ", dodao je Ejubović.

Top Komentari

Gari Garinča
Ko o čemu kurva o poštenju.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi