Portland objavio prve informacije oko povrede Jusufa Nurkića

Sigurno neće igrati do kraja sezone

Portland objavio prve informacije oko povrede Jusufa Nurkića

Endin Čaušević

Košarkaška javnost je u velikom šoku nakon što je tešku povredu sinoć doživio bh. košarkaš Jusuf Nurkić.

Nurkić je igrao jednu od najboljih utakmica protiv Brooklyn Netsa jer je imao 32 poena i 16 skokova, ali sredinom drugog produžetka bh. košarkaš je doživio težak lom noge.

Centar Portlanda je htio osvojiti skok u napadu, ali je nezgodno doskočio i odmah se vidjelo da je noga pukla. Portland se kratko oglasio povodom povrede i poručio da je sezona za Nurkića završena.

Bh. košarkaš se trenutno nalazi u bolnici na operaciji i prerano je davati bilo kakve zaključke koliko će Nurkić biti van terena, te koliko bi oporavak mogao trajati.

"Nema tačne informacije kada će se vratiti igranju, a koliko će trajati oporavak znat će se nakon operacije. Jedino što je sada poznato jeste da Nurkić sigurno više neće igrati ove sezone", poručili su iz Portlanda.

Nurkić je ove sezone bio fantastičan i u prosjeku je po meču postizao 15,6 poena, 10,4 skokova, 3,2 asistencije, 1,4 blokade i 1,0 ukradenih lopti. Zaista veliki šok i Nurkiću želimo što brži oporavak.

Emotivna poruka Damiana Lillarda: "Nurk nam ne bi dozvolio da to sada kažemo"

Nurkić je ogromnu podršku dobio iz cijelog svijeta, te većina NBA zvijezda koje su se oglasile na društvenim mrežama.

U velikom šoku bio je i Damian Lillard koji je u sjajnim odnosima s Nurkićem. Lillard nakon meča jednostavno nije mogao da vjeruje šta se desilo.

"Ne bi nam dozvolio da kažemo 'U redu, sada ćemo se sažaljevati, žalit ćemo za Nurkom i zapostaviti sve. Nastavljamo gdje smo stali i završit ćemo posao u ovoj sezoni. To je moj veliki brati. Neki dan nakon treninga Nurkić je došao da vidi mog sina bez ikakvog razlog. Svratio je kući da vidi bebu. To sve govori kakav odnos imamo", poručio je Lillard.

Top Komentari

MirzaBarucic
Uz tebe smo ZMAJU, brz oporavak ti želimo. #BOSNIABEAST
11 0
elimo
Glavu gore legendo uopšte ne sumnjam u brz oporavak...
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi