Portland slavio protiv Clippersa, još jedna odlična partija Jusufa Nurkića

Jedan od boljih mečeva sinoć

Portland slavio protiv Clippersa, još jedna odlična partija Jusufa Nurkića

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa sinoć su kao gosti slavili u Staples Centru protiv LA Clippersa sa 131:127.

Portland i LA Clippersi su odigrali sjajan meč koji je bio neizvjestan do zadnje sekunde, no na kraju su gosti imali više razloga za slavlje. Gostujući tim odlično je otvorio meč i nakon prve dionice vodio 37:29, no Clippersi su se uspjeli vratiti i do poluvremena doći do vodstva 60:58.

No, Portland je maestralno igrao i trećoj četvrtini koja je na kraju i prelomila ovaj meč jer su ovu dionicu dobili čak 42:28. Clippersi se i pored toga nisu predavali i uspjeli su ponovo da unesu rezultatsku neizvjesnost u meč, no na kraju nisu imali snage za novi preokret, te je Portland slavio sa 131:127.

Još jedan veoma dobar meč u dresu Portlanda odigrao je bh. reprezentativac Jusuf Nurkić koji je na parketu proveo 29 minuta. Nurkić je ubacio 20 poena, te je još upisao tri skoka, sedam asistencija, dvije ukradene lopte i jednu blokadu.

U ekipi Portlanda najefikasnij bio je Lillard sa čak 39 poena, dok je McCollum dodao 27 poena. Kod Cluppersa istakao se Harris s također 39 poena.

Promo

Top Komentari

goofy
Sta ce sada pisati na sport.ba musa je povrijwdjen?
0 16
Ibro
pobijegose svi od njega
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi