Bajramsko iznenađenje za Džanana Musu od Endesa lige i prilika da "potopi" konkurenciju

Jedan glas će važiti duplo od 11 do 21 sat

Bajramsko iznenađenje za Džanana Musu od Endesa lige i prilika da "potopi" konkurenciju

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Džanan Musa nalazi se u konkurenciji za osvajanje MVP nagrade u španskoj Endesa ligi.

Musa je ljetos odlučio da potpiše za Breogan što je za mnoge bilo veliko iznenađenje, ali se pokazalo da je mladi bh. košarkaš napravio fantastičan potez odlaskom u Lugo.

On je za kratko vrijeme postao glavni igrač Breogana i igrao je sjajno prije povrede koju je doživio prije nekoliko sedmica zbog čega je ova sezona za njega nažalost završena.

Međutim, i pored toga Musa je i dalje u konkurenciji da bude MVP Endesa lige, a kao što je već poznato otvoreno je prošle sedmice i glasanje za najboljeg igrača u kojem Musa ubjedljivo vodi.

Musa je trenutno prvoplasirani i ima preko 11.500 glasova, dok je na drugoj poziciji Giorgi Shermadini sa skoro 9.000 glasova i on je čini se jedina prijetnja Musi u ovom glasanju jer nakon njih nema nijednog igrača koji je uspio dobiti preko 2.000 glasova.

Svi mogu glasati za MVP-a Endesa lige putem nekoliko platformi, a najjednostavniji način je putem Instagrama. U objavi Endesa lige za MVP glasanje trebate samo ostaviti ispod komentar i napisati "#MVPMovistar Dzanan Musa" kako biste podržali našeg reprezentativca.

Endesa liga je za danas spremila i posebno iznenađenje, a to je da će u periodu od 11 do 21 sat jedan glas duplo važiti što je idealna prilika za Musu da još više pobjegne svojoj konkurenciji.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Tako bi Musa uz pomoć svojih fanova danas mogao dobiti najbolji mogući bajramski poklon, a to je ubjedljivo prvo mjesto u borbi za MVP-a u najjačem rangu španske košarke.

Pored Instagrama za Musu možete glasati i putem Twitter profila. Podsjećamo, glasanje će biti otvoreno do 13. maja, a jednom dnevno možete glasat s istog uređaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti