"Poštujem sve, ali smatram da sam zaslužio MVP nagradu"
Foto - Screenshot

Džanan Musa sasvim iskren

"Poštujem sve, ali smatram da sam zaslužio MVP nagradu"

M. Šljivak

Džanan Musa igrao je zaista fenomenalnu sezonu u dresu španskog Breogana, ali nažalost ona se završila ranije od očekivanog zbog povrede dušnika.

Musa se uspješno oporavlja od operacije i bit će spreman za novu sezonu. U nju bi mogao ući kao najkorisniji igrač lige, ali još je neizvjesno hoće li ostati u ACB ligi.

Musa je govoreći za Movistar istakao da će iskustvo igranja u najjačoj evropskoj ligi zauvijek pamtiti.

"Nejverovatno iskustvo. Najbolji igrači, treneri, skauting. Navijači su nevjerovatni, gdje god da ideš. Liga je u dobrim rukama i nadam se da će još rasti", rekao je Musa.

Bh. košarkaš je veliki favorit za osvajanje nagrade za najkorisnijeg igrača sezone. On smatra da je nagradu zaslužio.

Oglasi

"Hoćete li iskreno? Poštujem Chima Monekea i Shermadinija, ali iskreno, mislim da zaslužujem nagradu", rekao je Musa i dodao je:

"Neću glasati za sebe. Glasat ću za svoje saigrače i Rašida, Tylera, Marka i Traea. Neugodno mi je da glasam za sebe i pustit ću navijače da odluče".

U Španiji bh. košarkaš uživa.

"Španija je slična Bosni. Ljudi su veoma emocionalni, topli i to mi se najviše sviđa. To vidite svaku noć na tribinama. Sretan sam što am u ACB ligi".

O budućnosti nije previše govorio.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

"Čekam da se sezona završi. Lojalan sam čovjek i posvećen sam Breoganu, a nakon što se sezona završi govorit ću o transferima. Dotad sam ovdje."

Džanan je vodeći po broju glasova za najkorisnijeg igrača lige. Trenutno je na gotovo 27.000 glasova, a prvi pratitelj Giorgi Shermadini ima nešto manje od 19.000.

Top Komentari

user1582456981
I dobit ces jee imshAllah
7 0
Thierry.Henry
Tako treba lave...samopouzdanje, Bez pametovanja. Znamo svi da si je zasluzio i dobices je Ako Bog da
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi