Potvrđeni učesnici i datum početka natjecanja u Eurocupu

Među 24 tima nema Mornara iz Bara

Potvrđeni učesnici i datum početka natjecanja u Eurocupu

Teme:

Iz sjedišta Eurolige potvrđena je lista momčadi koje će se natjecati u predstojećoj sezoni Eurocupa, te je objavljen i kalendar natjecanja. 

Regularni dio sezone počet će 30. septembra te će trajati do 16. decembra, dok će Top 16. faza krenuti 30. decembra i trajati do 3. februara 2021. 

Nokaut faza otpočet će 2. marta, dok će finale završiti najdalje 16. aprila, ovisno o tome koliko budu trajale četvrtfinalne i polufinalne serije. 

U Eurocupu će se natjecati ove 24 ekipe:

Potražite više informacija na temu Eurocup:

AS Monaco, Bahcesehir College Istanbul, Budućnost VOLI Podgorica, Cedevita Olimpija Ljubljana, Fraport Skyliners Frankfurt, Frutti Extra Bursaspor, Germani Brescia Leonessa, Herbalife Gran Canaria, JL Bourg, Joventut Badalona, Lietkabelis Panevezys, Lokomotiv Kuban Krasnodar, Maccabi Rishon LeZion, Metropolitans 92 Levallois, MoraBanc Andorra, Nanterre 92, Partizan NIS Beograd, Promitheas Patras, Ratiopharm Ulm, Telenet Giants Antwerp, Umana Reyer Venice, Unicaja Malaga, UNICS Kazan, Virtus Segafredo Bologna.

Mornar iz Bara nije među timovima koji će se natjecati u Eurocupu a ta odluka je izazvala veliki bijes u toj ekipi koja je već uvelike sastavila momčad za ovo natjecanje računajući da će sigurno učestvovati u njemu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi