Povreda Džanana Muse u porazu Netsa
Džanan Musa je u Razvojnoj ligi na prosjeku od preko 20 poena i preko sedam skokova po meču

Šut ga nije služio

Povreda Džanana Muse u porazu Netsa

M. Šljivak

Bh. košarkaš Džanan Musa nije imao svoju noć u Razvojnoj ligi.

Long Island Netsi poraženi su na svom parketu od Maine Red Clawsa rezultatom 110:101, a Musa je odigrao vjerovatno najlošiji meč u sezoni.

Džanan je na parketu proveo 24 minute i ubacio je 11 poena. Međutim, šut mu je bio katastrofalan (4 od 14), pa na kraju nije nikako čudo što su Netsi poraženi.

Također, u ovom duelu je bh. košarkaš doživio i neugodno povredu ramena i zbog toga je morao ranije da završi utakmicu, pa je to glavni uzrok što je igrao samo 24 minute i što mu poenterski učinak nije bio veći. Povreda nije izgledala nimalo dobro.

Učinku od 11 poena Musa je dodao četiri skoka i dvije asistencije, a imao je i dvije izgubljene lopte.

Jordan McLaughlin sa 27 i Theo Pinson sa 23 poena su bili najefikasniji kod Netsa, dok su PJ Dozier sa 25 i Sheldon Jeter sa 22 poena predvodili Red Clawse do trijumfa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi