Poznati detalji prvog kvalifikacionog turnira ABA 2 lige

Turnir u Laktašima

Poznati detalji prvog kvalifikacionog turnira ABA 2 lige

D. Rakanović

Prvi kvalifikacijski turnir na kojem će učestvovati ekipe iz Bosne i Hercegovine biće odigran od 15. do 17. septembra u Laktašima. 

"Nakon što su klubovi iz Bosne i Hercegovine pokazali veliki interes da učestvuju u Drugoj ABA ligi i zbog činjenice da klubovi iz BiH nisu mogli da usaglase sa Košarkaškim savezom BiH organizaciju prvog kvalifikacionog turnira. Čelnici ABA lige donijeli su odluku da pomognu klubovima i preuzeli organizaciju na sebe. U skladu sa svojim načelima, ABA liga j.t.d. se i prilikom ove odluke vodila interesima klubova i regionalne košarke u opšte", navodi se u saopštenju ABA lige. 

Sloboda, Široki Brijeg i Mladost iz Mrkonjić Grada učestvovaće na prvom pretkvalifikacijskom turniru koji će se igrati u Laktašima.

Pobjednik turnira plasiraće se u drugi turnir koji je na raspored u 27. do 29. septembra također u Laktašima gdje će se sa ekipama Vršca, Sutjetske i Primorske boriti za dva mjesta koja vode u Drugu ABA ligu. 

Raspored prvog kvalifikacijskog turnira: 

Petak, 15.9.2017:

Široki Brijeg - Mladost Mrkonjić Grad (17:00)

Subota, 16.9.2017:

Sloboda Tuzla - Široki Brijeg (17:00)

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Nedjelja, 17.9.2017:

Mladost Mrkonjić Grad - Sloboda Tuzla (17:00) 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi