Poznati svi učesnici ABA lige, Igokea predstavlja BiH

Liga se smanjuje sa 14 na 12 učesnika

Poznati svi učesnici ABA lige, Igokea predstavlja BiH

D. Rakanović

ABA liga je danas službeno saopštila imena klubova koji će učestvovati u sezoni 2017/2018 regionalnog košarkaškog takmičenja. 

Podsjetimo, velika promjena u novoj sezoni je što je liga skraćena sa 14 na 12 klubova. Iz ABA lige je prošle sezone ispala slovenačka Krka, dok je skraćenjem lige svoje mjesto izgubio i makedonski Karpoš. 

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati dugogodišnji prvaka Igokea. Kao i u prethodnih nekoliko sezona najviše klubova imaće Srbija. To su branilac titule ABA lige Crvena zvezda, FMP, Partizan i Mega Leks. 

Hrvatska će i naredne sezone imati tri predstavnika, Cedevitu, Cibonu i Zadar, dok će Crna Gora imati dva, Budućnost i Mornar. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Po jednog predstavnika, uz BiH, imaće Slovenija koju će predstavljati Olimpija i Makedonija (MZT Skoplje). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi