Skraćuje se ABA liga: Bosna Royal ostala bez pozivnice

Odlučeno na Skupštini klubova ABA lige

Skraćuje se ABA liga: Bosna Royal ostala bez pozivnice

D. Rakanović

Skupština klubova ABA lige danas je na sastanku u Zagrebu donijela niz odluka u cilju daljeg jačanja i unapređenja takmičenja, a jedna od najvažnijih je smanjenje broja klubova sa 14 na 12 učesnika.

Pravo igranja imaće klubovi koji su učestvovali u prošloj sezoni, poštujući podjelu prema državama: Srbija - tri kluba, Hrvatska - tri kluba, BiH - jedan klub, Slovenija - jedan klub, Crna Gora - jedan klub i Makedonija - jedan klub.

Dva mjesta pripast će klubovima iz država čiji su klubovi u sezoni 2016/17. ostvarili najbolje koeficijente, odnosno Srbiji i Crnoj Gori. 

"U skladu sa ovim odlukama učesnici ABA lige j.t.d. u sezoni 2017/18 su: Cedevita, Zadar, Cibona, Union Olimpija, Igokea, Budućnost Voli, MZT Skopje Aerodrom i Mornar, dok će preostala četiri mesta iz Srbije biti određena na osnovu plasmana u Košarkaškoj ligi Srbije", navodi se u saopštenju ABA lige. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Na Skupštini klubova saopšteno je da se ABA liga dodatno učvrstila kao veoma snažan brend i pokretač razvoja košarke u regionu. 

Nakon ovakve odluke Skupštine klubova ABA lige, jasno je da Bosna Royal Jelly neće dobiti pozivnicu za narednu sezonu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi