Poznato lice slijeće u Los Angeles
(Foto: EPA)

Lakersi dovode Dwighta Howarda

Poznato lice slijeće u Los Angeles

M. Šljivak

Los Angeles Lakersi ostali su bez DeMarcusa Cousinsa prije nego što je i počela sezona.

Nesretni centar doživio je tešku povredu koljena i slijedi mu višemjesečna pauza, a tim iz Los Angelesa će morati da pronađe njegovu zamjenu na poziciji centra.

Čini se kako su je i našli. Novi igrač Lakersa trebao bi postati Dwight Howard, nekadašnji igrač ove franšize.

Snažni centar je pod ugovorom sa Memphis Grizzliesima. Ipak, očekuje se da oni otkupe ugovor i 33-godišnji košarkaš će postati slobodan igrač.

Nakon toga bi trebao potpisati za Lakerse i tako će se vratiti u dres ovog tima, gdje je proveo sezonu 2012/2013.

Nekada najbolji centar NBA lige sigurno će biti od pomoći pod košem, a u karijeri je pored Lakersa igrao još za Orlando, Houston, Atlantu, Charlotte i Washington.

Howard je najbolje partije karijere pružao u dresu Magica, a u karijeri je na prosjeku od 17.4 poena i 12.7 skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi