Pozzecco: Cilj je da se vratimo u Beograd
Foto: Crvena zvezda MTS

Pomoćni trener Cedevite nakon večerašnje utakmice

Pozzecco: Cilj je da se vratimo u Beograd

D. Rakanović

Pomoćni trener košarkaša Cedevite Gianmarco Pozzecco izjavio je da je ponosan na svoju ekipu, jer je i pored svih problema s kojim se suočila, pokazala karakter i da je cilj da seriju vrati u Beograd.

Pozzecco je mijenjao glavnog trenera Veljka Mršića u prve dvije utakmice finalne serije, zbog suspenzije glavnog trenera koju je Mršić zaradio jer je komentarisao suđenje u polufinalnoj seriji regionalne lige protiv Partizana.

“Ponosan sam jer se moji igrači nisu predali. To je bilo važno za mene i za njih. Pokazali su da su ponosni. U drugom poluvremenu smo bili u zaostatku i bili smo bez playmakera. Boatright je bio povrijeđen, a i Toni Katić, no nastavili smo igrati čvrsto. Pokušavali smo ih dovesti u probleme i radili smo presing na cijelom terenu. To mi puno znači i zahvaljujem svojim igračima”, rekao je Pozzecco.

Cedevita je večeras poražena protiv Crvene zvezde sa 73:84, u drugoj utakmici finalne serije ABA lige. Crvena zvezda je povela sa 2:0 u seriji i do odbrane trofeja ABA lige nedostaje im samo jedna pobjeda. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

“Utakmicu smo pripremili malo drugačije nego jučer. U prvoj četvrtini je Zvezda imala odličan šut za tri poena i kad Beograđani tako igraju u napadu nije lako igrati protiv njih. Još bih jednom čestitao Radonjiću, trenerskom štabu i igračima domaćina jer je Zvezda igrala odličnu košarku. Imaju 2-0, ali nije gotovo. Idemo u Zagreb. Neće biti lako, ponajprije jer ćemo igrati bez playmakera, no ovi momci će se boriti. Veljko Mršić će se vratiti na mjesto glavnog trenera, ja ću biti pomoćni trener i borit ćemo se. Pokušat ćemo se vratiti u Beograd”, zaključio je Pozzecco.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi