Trener KK Spars

Prašović: Moramo jače braniti domaći parket

Samir Mlaćo

Iako se očekivala neizvjesna utakmica, košarkaši Sparsa večeras su bez većih problema savladali Slobodu iz Tuzle rezultatom 87:66.

Sparsi su bolje otvorili meč, slavili prvu četvrtinu sa 29:19, te do kraja povećavali prednost i upisali važnu pobjedu. Sarajlije je u ovom susretu sa klupe predvodio Admir Prašović, jer je glavni trener Marko Trbić poslije susreta u Trebinju zaradio jednu utakmicu suspenzije.

"Ovo je utakmica koja nas ostavlja u gornjem dijelu tabele. Svjesni smo bili da moramo ući jako, promijeniti ritam i jače braniti domaći parket. Opet smo imali pet igrača van stroja, ali smo se pokazali kao tim koji ima karakter. Osvježili smo roster u zadnji tren, jer su se desile još dvije povrede", kazao je Prašović za SportSport.ba

"Mi igramo, ali igramo mekanu košarku, međutim ja obećavam da od ovog momenta ćemo igrati puno čvršće", dodao je Prašović. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U narednom kolu Sparsi će u goste Bošnjaku iz Hadžića.

"Spremit ćemo se dobro, a oni su pojačani Mujom Tuljkovićem. Već od sutra se pripremamo za tu utakmicu i ne smijemo dozvolit kiks", istakao je trener KK Spars Admir Prašović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi