Villanova prvak NCAA lige drugi put u tri godine

Uz 31 poen sjajnog DiVincenza

Villanova prvak NCAA lige drugi put u tri godine

Teme:

Košarkaši Villanove su sinoć u velikom finalu NCAA lige savladali Michigan rezultatom 79:62 i tako došli do novog naslova prvaka.

Nakon prvog poluvremena je Villanova vodila sa 37:28, da bi na kraju trijumfovala sa velikih 17 poena prednosti. Zanimljivo, Michigan je 11 minuta prije kraja prvog poluvremena imao najveću prednost na utakmici 21:14, ali su košarkaši Villanove do odlaska na odmor postigli 23 od ukupno 30 poena.

Najbolji igrač finalne utakmice bio je Donte DiVincenzo, koji je sa 31 ubačenim poenom došao do svog rekorda karijere. U pobjedničkom timu se istakao još i Mikal Bridges sa 19 poena, dok je u timu Michigana najbolji bio Muhammad-Ali Abdur-Rahkman sa 23 postignuta poena.

Za Villanovu je ovo bila druga titula u posljednje tri godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi