Zdovc: Napadat će nas gdje smo najslabiji, a Musa je naša najveća "rupa"

Trener Cedevite pred Majstoricu u Podgorici

Zdovc: Napadat će nas gdje smo najslabiji, a Musa je naša najveća "rupa"

Cedevitu uskoro očekuje utakmica sezone. Zagrepčani će, naime, u nedjelju gostovati u Podgorici gdje će odigrati majstoricu protiv ekipe Budućnost i pokušati izboriti finale ABA lige.

Trenutni omjer u polufinalnoj seriji je 1-1, pa će pobjednik utakmice u Podgorici osigurati nastup u finalu ABA lige gdje će odmjeriti snage sa pobjednikom druge polufinalne serije u kojoj snage odmjeravaju Crvena zvezda i Mornar (1-1).

Trener Cedevite Jure Zdovc zna šta očekuje njegove izabranike u Podgorici.

"To je majstorica, treća utakmica u seriji. Već smo puno pričali na tu temu. Nemam nekog posebnog osjećaja što bi se moglo dogoditi i što će biti. Mi smo imali svoju priliku dobiti dole prvu utakmicu, no nismo je iskoristili i uzeli pobjedu, tako da će nekako na papiru ovo sada biti još teže. Ali kao svaka utakmica je priča za sebe... Moramo dole odigrati puno bolje i čvršće nego u prvoj utakmici, tako da mislim da će ta utakmica biti kompletno drugačija nego prva. Bit će više nervoze jer je zadnja... Mislim da će igrači dati sve od sebe i neće tu biti velikog taktiziranja. Igramo u jednoj teškoj atmosferi. Znamo da je Budućnost ove sezone kod kuće izgubila samo dvije utakmice, protiv Darušafake i Kubana, i nadam se da ćemo dati svoj maksimum", istakao je slovanači stručnjak.

Jure Zdovc upozorava i da njegovi igrači moraju biti posebno oprezni i ne reagovati na moguće provokacije publike, s obzirom da Cedevitu sigurno u Podgorici očekuje uzavrela atmosfera.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Moramo biti pametni. Imamo par igrača, među njima je i Will Cherry, koji se moraju malo kontrolisati u takvoj atmosferi. On ponekad malo iskrsne i to će sigurno suci dole odmah kazniti. Sad da pričam o nekim detaljima je bez veze. Ono što ja zamjeram svojoj ekipi puno puta je da ne igraju do kraja i odustanu prelako. Kad naprave neku grešku u obrani, odustanu... To smo malo u zadnjoj utakmici kod kuće ispravili. Greške su sastavni dio i tu treba napravit sve, rotirati i pomagati jedan drugom da se ta greška brže ispravi. Ipak, imamo dobru atmosferu u ekipi, igrači su koncentrisani, znaju gdje idu, šta i kako trebaju raditi, tako da tu nema dilema", poručio je Zdovc, pa se osvrnuo i na moguće "zamke" koje je spremila ekipa Budućnosti:

"Sve je moguće. Mada dosad nismo primijetili nešto. Oni će nas napadati gdje smo najslabiji i to nije nikakva tajna. Posebno napadaju Musu, koji je defanzivno naša najveća rupa, ali i on može ako hoće... Napadaju nas tamo gdje znaju da smo tanki u obrani i igrači tu jednostavno moraju u odbrani pokazati neki lični ponos. Dosta igraju i na niskom postu i tu su nas u prvoj utakmici kaznili, mada su to bili teški šutevi. U drugoj smo mi tu već bili jači. Moramo odigrati timsku odbranu i ako ćemo opet ondje igrati na 90 poena bit će teško".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi