Primorska impresivno otvorila finalnu seriju 2. ABA lige

MZT razbijen u Sloveniji

Primorska impresivno otvorila finalnu seriju 2. ABA lige

Danas je počela finalna serija 2. ABA lige. Ekipa Sixt Primorske je u prvoj utakmici ugostila MZT Skoplje i slavila uvjerljivu pobjedu rezultatom 93:71.

Sjajno su domaći otvorili susret, a u finišu prvog dijela su stigli do prve značajnije prednosti.

Primorska je prvu dionicu riješila rezultatom 28:19 u svoju korist, da bi na otvaranju druge sjajnom serijom stigla do +14.

Domaći su na poluvrijeme otišli sa +15 (53:38), dok su nakon odmora nastavili kontrolisati igru i uspjeli lagano privesti utakmicu kraju. U zadnjoj četvrtini je prednost Primorske iznosila i +27.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Harris sa 24 poena, dok je Čakarum dodao 16.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Kod MZT-a su se istakli Ivanov sa 13 i Bojić sa 12 poena.

Naredna utakmica finalne serije se igra već sutra, također u Sloveniji. Treba dodati i da se u finalu 2. ABA lige igra na tri pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi