Primorska slavila protiv Zadra, nestvaran rekord igrača domaćih
Foto: ABA liga

Mladi Slovenac je ispisao historiju ABA lige

Primorska slavila protiv Zadra, nestvaran rekord igrača domaćih

S. Pašalić

Košarkaši Primorske su u posljednjoj utakmici 10. kola ABA lige savladali na svom parketu Zadar sa 83:78.

Slovenski tim je bolje otvorio meč i nakon prve četvrtine je vodio sa 21:18. Zadar je na startu druge četvrtine bolje zaigrao i stigao do vodstva, ali je Primorska ipak uspjela vratiti prednost i na odmor otišla sa vodstvom 37:33.

U trećoj četvrtini je Primorska zaigrala još bolje te je stigla i do dvocifrene prednosti, a u posljednju četvrtinu je otišla sa vodstvom 62:52.

Zadar je tokom četvrte četvrtine polako smanjivao prednost domaćih i pred sam kraj je uspio stići na samo 2 poena zaostatka, ali je Primorska na kraju ipak slavila sa 83:78.

Primorsku je do pobjede predvodio Marinković sa 20 poena, a Jagodić-Kuridža je dodao 19. Kod Zadra je Mavra postigao 26 poena, a Allen je dodao 23. Slovenski tim je sada na omjeru 7-3, dok je Zadar na 1-9.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ono što je obilježilo ovaj meč je rekord koji je postavio igrač Primorske, Žan Mark Šiško.

Naime, 22-godišnji Slovenac je imao čak 19 asistencija na ovom meču, što je apsolutni rekord u ovom segmentu igre još od starta ovog takmičenja 2001/2002. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi