Zadar demolirao Cedevita Olimpiju
Cedevita Olimpija je doživjela visok poraz

Prva pobjeda u sezoni za Zadrane i to na kakav način

Zadar demolirao Cedevita Olimpiju

S. Pašalić

Košarkaši Zadra su u okviru 8. kola ABA lige na svom parketu iznenađujuće slavili protiv Cedevita Olimpije sa čak 101:63.

Zadrani su do ovog kola bili jedini tim bez pobjede u regionalnom takmičenju, ali se sada i to promijenilo.

Već na početku utakmice je Zadar puno bolje počeo i nakon prve četvrtine vodio sa 21:11. U drugoj četvrtini je ta prednost samo nastavila rasti pa se na odmor otišlo sa vodstvom domaćeg tima 45:26.

U nastavku je Zadar nastavio sa povećavanjem svoje prednosti, a ona je na kraju treće dionice iznosila 31 poen, bilo je 72:41.

Do kraja je tim Danijela Jusupa još više povećao razliku pa je završilo 101:63.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ivanov sa 22, Gilbert sa 20 i Allen sa 18 poena su vodili Zadar do pobjede, dok su kod Cedevita Olimpije Boatright, Miller-McIntyre i Simonović postigli po 11 poena.

Cedevita Olimpija je tako upisala drugi poraz u sezoni i sada je na omjeru 6-2, dok je Zadar na 1-7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi