Dan kada je Jordan ponizio mladog Hamiltona: Nisi dovoljno dobar za ove tenisice!
Foto - EPA

Nije mogao da vjeruje

Dan kada je Jordan ponizio mladog Hamiltona: Nisi dovoljno dobar za ove tenisice!

M. Šljivak

Michael Jordan mnogim bivšim saigračima nije ostao u dobrom sjećanju.

Među onima koji je osjetio onu lošu stranu legendarnog Jordana je Richard Hamilton, koji je bio igrač treće godine kada se Michael odlučio vratiti u NBA u dresu Washington Wizarda.

Otkrio je Hamliton prije nekoliko godina u razgovoru za ESPN kako je pitao čuvenog košarkaša da li može nositi tenisice iz Jordanovog brenda. Međutim, dobio je odgovor kakav nije očekivao. Rekao mu je da nije dovoljno dobar da bi nosio te tenisice.

"Pogledao me je i rekao: Hej Rip, moje tenisice su samo za All Star igrače. Bio sam u nevjerici nakon toga", rekao je Hamilton.

Hamilton je nakon toga ubrzo otišao iz Wizardsa. Trejdovan je u Detroit Pistonse i bio je važan kotač u osvajanju naslova prvaka NBA lige 2004. godine.

Tri puta je Rip bio i All Star, a njegov broj 32 umirovljen je od strane Pistonsa. Ipak, ostat će mu uvijek u sjećanju loš odnos Jordana prema njemu, no ako je za utjehu, nije jedini kojem je tako nešto napravio.

Top Komentari

dinass
Jordan je Hamiltona poslao u Detroit pa nije samo sala a MJ je bio najbolji igrac svih vremena ali i najgori GM,to govore rezultati njegovih ekipa kao i izbori pika kao i trejdovi zato njegovo misljenje o Krausu je totalno pogresno.Da je on pravio ekipu a ne Kraus nebi nikada nista osvojio pa se i Krausu mora priznati veliki dio u tituli.Znaju to i novinari ali se ne usudjuju da kontriraji MJ jer vise nikada nebi dobili intervju kao sto ni sa Barklijem nikad nije progovorio a koji je ovo rekao javno
5 0
BobPaisley
...ovi ljudi nemaju smisla za salu,sve bukvalno shvataju.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije