Problemi za Popovicha: Još jedan otkaz u "Dream teamu"

Bradley Beal otkazao nastup na Svjetskom prvenstvu

Problemi za Popovicha: Još jedan otkaz u "Dream teamu"

Stižu nove loše vijesti za Gregga Popovicha, koji će sa klupe voditi reprezentaciju SAD-a na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kini.

Naime, bek Washington Wizardsa Bradley Beal je posjednji u nizu igrača koji su otkazali svoj nastup na SP-u.

Kao razlog za svoju odluku Bradley Beal je naveo rođenje djeteta. Naime, Beal želi prisustvovati rođenju svog djeteta koje se očekuje krajem augusta ili početkom septembra.

Tako se Beal pridružio CJ McCollumu, Jamesu Hardenu, Anthonyju Davisu i Ericu Gordonu koji su također otkazali svoja učešća na SP-u u Kini iako su prvobitno najavili da će nositi dres SAD-a na smotri najjačih košarkaških selekcija svijeta.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Ipak, Popovich će i dalje imati izuzetno snažan tim na raspolaganju. Ukoliko ne bude novih otkaza čast SAD u Kini će braniti NBA zvijezde poput Damiana Lillarda, PJ Tuckera, Puala Millasapa, LaMarcusa Aldridgea, DeMara DeRozana, Kembe Walkera...

Podsjetimo, Svjetsko prvenstvo u Kini počinje 31. augusta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi