Proglašen MVP igračem Mundobasketa, a nakon meča dao najtužniju moguću izjavu...

Rubio se sjetio preminule majke

Proglašen MVP igračem Mundobasketa, a nakon meča dao najtužniju moguću izjavu...

Najbolji košarkaš prije nekoliko sati završenog Mundobasketa Ricky Rubio dao je vrlo emotivnu izjavu na press konferenciji poslije finalne utakmice. 

Rubio je odigrao sjajno finale protiv Argentine koje je njegova Španija dobila sa 95:75 te je postigao 20 poena. Nakon meča Rubio je proglašen za MVP igrača turnira, a nakon toga dao je jednu vrlo tužnu izjavu.

"Izgubio sam maju prije tri godine. Ona je bila iza mene i svakog dana me gurala naprijed. Znam da ne postoji niko na ovom sv ijetu ko me voli više od nje. Ona me još uvijek pokreče svakog dana. Čak i kad nije tu, osjećam da jeste...", rekao je Rubio kojem je sjećanje na preminulu mamu očito dalo snage da odigra dobar turnir i u Kini.

Inače, Rubio je naravno uvršten i u najbolju petorku takmičenja, a osim njega tu se još nalaze Bogdanović, Fournier, Gasol i Scola.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Španac je na turniru prosječno bilježio 15,9 poena, nešto preko šest asistencija i četiri skoka po meču.

Top Komentari

pistolpete
a da se pročita članak prije nego se objavi "Izgubio sam maju prije"..."a ovom sv ijetu ".."pokreče..."
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi