"Proglasiti kraj lige i Partizanu dodijeliti titulu..."

Jasna poruka

"Proglasiti kraj lige i Partizanu dodijeliti titulu..."

S. Grebović

Trener Igokee Dragan Bajić izjavio je kako treba prekinuti ligu u ovom momentu i titulu dodijeliti Partizanu koji je trenutno vodeći.

Brojna košarkaška takmičenja kao i sva ostala potpuno su paralisovana zbog svjetskog problema broj jedan ovih dana, a to je svakako koronavirus.

Ekipu Igokee je odluka da se prekine regionalna ABA liga zatekla u Ljubljani, odakle su krenuli put Kopra na utakmicu sa Primorskom.

"Problem je što se ne zna koliko će ovo da traje i gledajući na svu sitaciju kako neke zemlje donose odluke o prekidima prvenstava i donošenju odluka o šampionu na osnovu tabele, ja očekujem da se to desiti i u ABA ligi i u Ligi BiH. Moja pretpostavka je da svaka liga ima pravilnik za ovakve nepredviđene situacije. U ABA ligi je kristalno jasno sve pred poslednje kolo osim možda tog četvrtog mesta ili baraža za opstanak. Opet kažem, verovatno postoji pravilnik. Vidim Ukrajina i Litvanija su prekinuli prvenstvo", riječi su Bajića.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Takmičenje u ABA ligi prekinuto je u momentu kada je Partizan prvoplasirani, Budućnost druga, Crvena zvezda treća, a Cedevita Olimpija na četvrtoj poziciji, posljednjoj koja vodi u play off. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi