Bajić pred Cibonu: Puno toga se pitamo, pogotovo na domaćem terenu

Bez velikog ezultatskog imperativa

Bajić pred Cibonu: Puno toga se pitamo, pogotovo na domaćem terenu

S. Mlaćo

Pred košarkašima Igokee večeras je novi izazov u ABA ligi.

Naime, oni će u Laktašima u okviru predposljednjeg kola dočekati Cibonu.

Bit će ovo posljednji domaći meč za Igokeu u ovoj sezoni ABA lige. Opstanak je siguran, pa velikog pritiska nema.

"Do kraja ABA lige ostala su još dva kola. Prva utakmica je protiv Cibone, ekipe kojoj je pobjeda možda i potrebnija nego nama. Ali, puno toga se i mi pitamo, pogotovo na domaćem terenu. Jedan trijumf bi nam vjerovatno teoretski osigurao osmo mjesto i plasman na ABA Superkup naredne godine, što bi bila velika velika stvar s obzirom na sve okolnosti. Prioritet je, ipak, izbjeći pretposljednje mjesto i baraž, a mi smo na dobrom putu. Ovo je naša posljednja utakmica kući i zato pozivam publiku da dođe. Podrška sa tribina nam je puno značila do sada i zato se nadam da će nas navijači voditi do jako bitne pobjede", kazao je trener Igokee Dragan Bajić.

Optimista je i Jakov Mustapić.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Pritisak na njima je veći zbog situacije u kojoj se nalaze, pogotovo poslije nesrećnog poraza od Primorske u zadnjoj sekundi. Mi smo fokusriani na nas, ne na njih. Na najbolji mogući način smo spremili, i maksimalno smo fokusirani da utakmicu odvedemo u toku koji želimo.", jasan je bio Mustapić.

Večerašnji meč igra se sa početkom u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi