Prometheus demolirao Aris, devet poena Miloševića

Dobar učinak bh. košarkaša

Prometheus demolirao Aris, devet poena Miloševića

M. Šljivak

Bh. košarkaš Milan Milošević ubacio je devet poena u pobjedi Prometheusa nad Arisom (70:40) u susretu 7. kola grčkog prvenstva.

 

Prometheus igra fantastično na otvaranju sezone. Večeras su došli do šest pobjede, a Milošević je jedan od glavnih igrača tima.

Nakon uvodnih deset minuta činilo se kao da domaće čeka veliki posao u ovom meču. Aris je imao sedam poena prednosti (12:19), ali je to bilo sve što je tim iz Soluna napravio večeras.

U ostatku meča Aris je ubacio samo 21 poen. Prometheus ih je uništio sjajnom odbranom, pogađali su svoje napade i na kraju su slavili pobjedu od 30 poena razlike.

Milošević je na parketu proveo 23 minute i pored devet poena imao je još osam skokova, a u njegovom timu najefikasniji je bio Sean Evans sa 12 poena.

Potražite više informacija na temu Basket League:

Kod Arisa Keith Benson je meč završio sa 16 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi