Prvaci Evrope doživjeli šokantan poraz u Bjelorusiji

Slovenci neprijatno iznenadili

Prvaci Evrope doživjeli šokantan poraz u Bjelorusiji

Košarkaška reprezentacija Slovenije danas je neočekivano poražena od Bjelorusije rezultatom 93:92 u 4. kolu grupe A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Evropski prvaci su u Minsku bili veliki favorit za pobjedu, ali su se Bjelorusi odlično držali u egalu tokom cijelog susreta.

U finišu utakmice su Bjelorusi poveli sa 93:91, da bi četiri sekunde prije kraja Klemen Prepelič iznudio prekršaj i pogodio samo jedno od dva slobodna bacanja, te tako promašio produžetak.

Za Sloveniju je ovo bio drugi poraz u ovoj fazi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a za Bjelorusiju prva pobjeda.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Najefikasniji igrač utakmice bio je Jaka Blažić sa 27 poena, dok je Bjeloruse predvodio Saddler sa 25.

U drugoj utakmici ove grupe, Španija je rezultatom 79:67 savladala Crnu Goru i tako ostala na maksimalnom učinku i nakon četiri odigrana kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti