Prvak poražen u Kaknju

HKK Široki izgubio novi meč

Prvak poražen u Kaknju

M. Šljivak

Kakanj je u uzbudljivoj utakmici trećeg kola prvenstva BiH savladao na svom parketu Široki rezultatom 81:79.

Široki je bolje otvorio ovaj meč. Imali su gosti plus osam nakon pet minuta igre, ali se Kakanj uspio vratiti i na kraju dobiti prvi period rezultatom 27:24.

Drugi period donosi dosta dobru košarku sa obje strane. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a na poluvrijeme se otišlo neriješenim rezultatom 46:46.

Nastavak meča donosi skromnu napadačku igru sa obje strane. Nakon 30 minuta igre Široki je imao prednost od tri poena (58:61) i čekala nas je uzbudljiva završnica meča.

Gosti iz Širokog su konstantno vodili i tokom posljednje dionice, ali Kakanj nije imao namjeru da se preda, pa je sjajnim finišom uspio da dođe do preokreta.

Na kraju je domaći tim uspio da zadrži prednost i da dođe do trijumfa do kojeg ih je vodio Adnan Arslanagić sa 27 poena.

Kod gostiju Filip Kraljević je bio najefikasniji sa 21 ubačenim poenom


Prvenstvo BiH, 3. kolo:

KK Kakanj - HKK Široki 81:79 (27:24, 19:22, 12:15, 23:18)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kakanj: Mešinović, Ćurevac 10, Dedić 3, Bašić 14, Arslanagić 27, Velić 5, Buza 6, Pilavdžić 1, Pirić, Sikira, Dž. Pirić, Marinković 15.

Široki: Čolak 6, D.Drežnjak 7, Batinić 13, Filipović 10, Kraljević 21, Zubac 10, Naletilić 3, Karačić 2, M.Drežnjak 7, Bošnjak, Damjanović, Čović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi