Prvi čovjek FIBA-e uvjeren: Uvođenjem prozora smo napravili pravi potez
Rijetko ko je sretan zbog trenutnog rasporeda kojeg je odredila FIBA jer najbolji košarkaši ne mogu igrati za reprezentacije (Foto: FIBA)

Horacio Muratore protiv svih

Prvi čovjek FIBA-e uvjeren: Uvođenjem prozora smo napravili pravi potez

M. Šljivak
Teme:

Svjetska košarkaška federacija (FIBA) oštro je kritikovana od mnogih košarkaških veličina nakon što su uveli novi sistem kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Kvalifikacije se igraju po uzoru na fudbalske u određenim terminima tokom čitave godine, a to je napravilo probleme reprezentacijama koje zbog kalendara nisu mogle računati na najbolje igrače.

Ipak, predsjednik FIBA Horacio Muratore tvrdi da je model po njemu itekako uspješan.

"Prije ovog sistema bili smo jedini sport koji nije imao reprezentativne aktivnosti tokom godine. Svi uspješni timski sportovi su to imali, samo mi nismo. Fudbal, odbojka, hokej na ledu, a igrači su putovali širom svijeta", rekao je Muratore, te je dodao:

"Kada čujem komentare igrača koji nikad nisu imali šansu da ranije igraju za reprezentaciju pred domaćom publikom. To je znak da je naš model uspješan i ovako ćemo nastaviti", istakao je predsjedik FIBA.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Mnogi vjerovatno ne dijele njegovo mišljenje jer su kritike bile zaista ogromne o prozorima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti