Prvi triple-double Luke Dončića u NBA ligi

Drugi najmlađi kojem je to pošlo za rukom

Prvi triple-double Luke Dončića u NBA ligi

Dallas Mavericksima na gostovanju kod Milwaukee Bucksa nije pomogla ni još jedna sjajna partija Luke Dončića.

Bucksi su slavili pobjedu rezultatom 116:106 na krilima sjajnog Giannisa Antetokounmpoa koji je upisao double-double sa 31 poenom i 15 skokova.

Sa druge strane, Luka Dončić je upisao svoj prvi NBA triple-double. Fantastični rookie iz Slovenije je susret završio sa 18 poena, 11 skokova i 10 asistencija.

Na ovaj način Luka Dončić je postao drugi najmlađi igrač koji je u NBA ligi uspio upisati triple-double. Mlađi od njega je bio samo Markelle Fultz, košarkaš Philadelphia 76ersa.

Dončić je svoj prvi triple-double upisao sa 19 godina i 327 dana, dok je Fultz bio deset dana mlađi kada mu je isti podvig pošao za rukom.

Njih dvojica su ujedno i jedini košarkaši koji su kao tinejdžeri upisali triple-dobule u NBA ligi.

Top Komentari

Lud
Izgleda samo ti gledao ...
0 5
Babo
I nije vala neku tekmu odigrao...ko je gledao naravno(inace svaka cast momku)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi