Vjerovali ili ne: Golden State poražen!

Milwaukee srušio Warriorse

Vjerovali ili ne: Golden State poražen!

U noći sa subote na nedjelju odigrano je osam susreta u NBA ligi, a daleko najviše je odjeknuo rezultat utakmice koju su odigrali Milwaukee i Golden State.

Svemu dođe kraj, pa tako i nevjerovatnom nizu Golden Statea, koji je sezonu otvorio sa 24 uzastopne pobjede. Broj 25 bio je 'nesretan' za Warriorse, koji su od Milwaukeeja poraženi rezultatom 108:95.

Domaći tim je već na poluvremenu imao dvocifrenu prednost (+11), da bi se Golden State do početka posljednje četvrtine potpuno vratio u meč i tada se činilo da će aktuelni prvak NBA lige doći do nove pobjede. Ipak, Milwaukee je odigrao odličnu posljednju dionicu i uspio nanijeti svom protivniku prvi poraz u ovoj sezoni.

Najefikasniji igrači utakmice bili su Monroe i Curry sa po 28 ubačenih poena, dok je Green ubacio četiri poena manje.

New York Knicksi su došli do gostujuće pobjede nad Portlandom (112:110), a do nje ih predvodio sjajni Carmelo Anthony sa 37 poena. Domaćim nije pomogao ni Lillard, koji je meč završio sa 29 poena.

Washington je kao gost savladao Dallas 114:111 uz 26 poena Johna Walla, dok su Lakersi dožvjeli novi siguran poraz i to od Houstona rezultatom 126:97. Najefikasniji igrač Houstona bio je Harden sa 30 poena, dok je odličnu partiju pružio i Bryant, koji je ubacio 25 poena uz šut iz igre 9 od 16.

San Antonio je u jednoj od najatraktivnijih utakmica večeri na gostujućem terenu savladao Atlantu i to sa visokih 103:87. Spurse je do pobjede vodio Leonard sa 22 poena, koliko je postigao i Milsap na drugoj strani.

Chicago je na svom terenu savladao New Orleans sa 98:84 (Gasol 18p / Davis i Evans 22p), Detroit je bio bolji od Indiane sa 118:96 (Jackson 21p / Hill 14p), a Boston od Charlottea sa 98:93 (Batum 21p / Bradley 23p)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.