"Protiv najbolje ekipe u ligi pokazati kvalitet"

Čelik gostuje kod favorizovane Budućnosti

"Protiv najbolje ekipe u ligi pokazati kvalitet"

Dino Kurbegović

Košarkašice zeničkog Čelika odradile su i posljednji trening pred odlazak u Podgoricu, gdje će u četvrtak odigrati utakmicu 9.kola MŽRKL-a protiv ekipe Budućnosti.

Zeničanke su svjesne teškog gostovanja, kod najkvalitetnije ekipe u ligi, koja ove sezone u sedam odigranih utakmica, ima isto toliko pobjeda. Trener Slobodan Kecman ponovo ima dosta problema oko sastavljanja ekipe za put u Podgoricu jer je nekoliko standardnih igračica poput Gagić, Popović i Kalušić bolesno, a neke nisu ni trenirale ove sedmice.

Prilično mal roster kvalitetnih igračica najveći je problem za Čelik, koji je u prošlom kolu pobjedom nad ekipom Celja i teoretski izborio drugi krug takmičenja. Zeničanke će protiv kluba iz Crne Gore i favorita za osvajanje Regionalne lige rasterećene rezultatskog imperativa pokušati pokazati kvalitet.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

U prvoj utakmici igranoj u zeničkoj Areni, Budućnost je tijesno slavila rezultatom 63:69, a utakmica je odlučena 10-tak sekundi prije kraja. U taboru Čelika nadaju se da mogu ponovo odigrati tako kvalitetno, te ako im se ukaže prilika pokušati napraviti i veliko iznenađenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.